Κλινική Δερματολογία-Αφροδισιολογία
Κονδυλώματα

Τα κονδυλώματα είναι μια ιογενής λοίμωξη και θεωρείται ένα από τα πιο συχνά μεταδιδόμενα νοσήματα. Ποσοστό 50 με 70% των ενεργών σεξουαλικά ατόμων εκτιμάται ότι θα προσβληθούν κάποια στιγμή από τον ιό HPV καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. 

 

Οι HPV ιοί 16,18,31,33,35,39,45,51,52,56,58,59 και 68 θεωρούνται υψηλού κινδύνου και ευθύνονται για διάφορες δυσπλασίες και κυρίως για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, ενώ οι ιοί που θεωρούνται χαμηλού κινδύνου και είναι αυτοί που ευθύνονται κυρίως για τα κονδυλώματα είναι οι HPV 6, 11, 42, 43 και 44.

 

Αν και τα κονδυλώματα μπορούμε να τα αφαιρέσουμε από την πάσχουσα περιοχή, ο ιός HPV μπορεί να παραμείνει στον οργανισμό καθώς όταν δημιουργήσει την μόλυνση στα κύτταρα, παραμένει εκεί, χωρίς να μπορεί να τα εγκαταλείψει.

 

Η διάγνωση των κονδυλωμάτων γίνεται κυρίως κλινικά και επισκοπικά και θα πρέπει να πραγματοποιείται από έμπειρο δερματολόγο ώστε να προτείνεται η κατάλληλη μέθοδος για τη θεραπεία της πάσχουσας περιοχής. 

 

Ανάλογα με τον αριθμό και το μέγεθος των βλαβών επιλέγεται η αντιμετώπιση κονδυλωμάτων με τοπικές κρέμες ή με καταστροφικές μεθόδους, όπως η κρυοθεραπεία ή το CO2 Laser.

 

Συγκεκριμένα, μπορούμε με την αντιμετώπιση των κονδυλωμάτων με το Laser CO2 να έχουμε πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας σε μία μόνο επίσκεψη. Η laser θεραπεία κονδυλωμάτων στοχεύει επιλεκτικά μόνο στα υπάρχοντα κονδυλώματα αφήνοντας ανέπαφο το γύρω υγιές δέρμα και χαρακτηρίζεται από απουσία μετεγχειρητικού πόνου και ουλών, ενώ το αισθητικό αποτέλεσμα είναι άριστο. 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Επεμβατική Δερματολογία
The Dermatology Center